9 июл. 2013 г.

Сергій Гончар - перший українець в жовтій майці лідера Тур де Франс

Serhiy Honchar
8 липня 2006 року українский велосипедист Сергій Гончар увійшов в історію, як перший українець, що приміряв жовту майку лідера багатоденки Тур де Франс. На цьому єтапі участники елітного веломарафону саме долали 52 кілометри індивідуальної розділки. До старту 7 етапа український гонщік Серій Гончар (T-Mobile) знаходився на 10 місці загального заліку, лідером перегонів був бельгієць Том Боонен, який на такій довгій розділці не мав жодної можливості зберегти своє лідерство. Серій Гончар програв на старті етапу 37 секунд Тому Боонену и 25 секунд американцю Флойду Лендісу. Том Боонен провалив гонку і втратив своє лідерство. Серій Гончар в блискучому стилі одержав перемогу на цьому етапі розгромивши всіх своїх суперників, він привіз більше хвилини Флойду Лендісу, який фінішував другим. Сьогодішньому королю гонок з роздільним стартом Бредлі Віггінсу Гончар привіз біля 3 хвилин. Від так Серій Гончар став першим українцем, що приміряв жовту майку лідера Тур де Франс, у якій він провів і наступні 3 етапи. Сергій і донині залишається єдиним українцем, що приміряв жовту майку лідера Тур де Франс. Після перемоги на етапі Сергій був дуже щасливим і запевнив усіх, що цей день став для нього найбільшим у його житті, після перемоги на Чемпіонаті Світу в індивідуальній розділці 2000 року. На Тур де Франс 2006 Сергій виграв ще один етап, а в цьому ж році він також приміряв на свої плечі рожеву майку лідера Джиро д’Італія.

Результати 7 этапу Тур де Франс 2006:

  1 Serguei Gonchar (Ukr) T-Mobile                    1.01.43.60 (50.54 km/h)
  2 Floyd Landis (USA) Phonak                         1.00.62
  3 Sebastian Lang (Ger) Gerolsteiner                1.04.27
  4 Michael Rogers (Aus) T-Mobile                     1.23.87
  5 Gustav Larsson (Swe) Francaise Des Jeux    1.33.48
  6 Patrik Sinkewitz (Ger) T-Mobile                    1.38.65
  7 Marcus Fothen (Ger) Gerolsteiner                 1.41.77
  8 Andreas Klöden (Ger) T-Mobile                     1.43.26
  9 Denis Menchov (Rus) Rabobank                   1.43.90
  10 Joost Posthuma (Ned) Rabobank                1.44.41

Генеральна класифікая після 7 этапу Тур де Франс 2006:

Serhiy Honchar
  1 Serguei Gonchar (Ukr) T-Mobile                            30.23.20
  2 Floyd Landis (USA) Phonak                                        1.00
  3 Michael Rogers (Aus) T-Mobile                                    1.08
  4 Patrik Sinkewitz (Ger) T-Mobile                                   1.45
  5 Marcus Fothen (Ger) Gerolsteiner                                1.50
  6 Andreas Klöden (Ger) T-Mobile                                          
  7 Vladimir Karpets (Rus) Caisse d'Epargne-Illes Balears   1.52
  8 Cadel Evans (Aus) Davitamon-Lotto                                      
  9 Denis Menchov (Rus) Rabobank                                   2.00
  10 David Zabriskie (USA) Team CSC                                2.03

Жёлтая майка Сергея Гончара


Для тех, кто не понимает украинский язык - русская версия.

8 июля 2006 украинский велосипедист Сергей Гончар вошел в историю, как первый украинец, которій примерил желтую майку лидера многодневки Тур де Франс. На этом этап участники элитного веломарафона именно преодолевали 52 километра индивидуальной разделки. До старта 7 этапа украинский гонщик Серий Гончар (T-Mobile) находился на 10 месте общего зачета, лидером гонки был бельгиец Том Боонен, который на такой длинной разделке не имел никакой возможности сохранить свое лидерство. Серий Гончар проигрывал на старте этапа 37 секунд Тому Боонену и 25 секунд американцу Флойду Лэндису. Том Боонен провалил гонку и потерял свое лидерство. Сергей Гончар в блестящем стиле одержал победу на этом этапе разгромив всех своих соперников, он привез более минуты Флойду Лэндису, который финишировал вторым. Сегодняшнему королю гонок с раздельным стартом Брэдли Виггинсу Гончар привез около 3 минут. Серий Гончар стал первым украинским, что примерил желтую майку лидера Тур де Франс, в которой он провел и следующие 3 этапа. Сергей и по сей день остается единственным украинцем, который примерил желтую майку лидера Тур де Франс. После победы на этапе Сергей был очень счастливым и заверил всех, что этот день стал для него самым главным в его жизни, после победы на чемпионате мира в индивидуальной разделке 2000 года. На Тур де Франс 2006 Сергей выиграл еще один этап, а в этом же году он также примерил на свои плечи розовую майку лидера Джиро д'Италия.
Виктор Смирнов Copyright © www.worldvelosport.com Все права защищены

Комментариев нет:

Отправить комментарий

 
worldvelosport.com - велоспорт, новости, велогонки, велосипеды. Copyright © 2012. - All Rights Reserved. При копировании гиперссылка обязательна! Дизайн от blogger.com.md